Wat is Reiki en Seichem?

 

Reiki is universele levensenergie, de Chi, de prana. Deze kosmische energie is beschikbaar voor alles wat leeft want zonder is er geen leven. Reiki is in de eerste plaats bedoeld om jezelf te healen. Het is een eeuwenoude natuurlijke handeling wanneer je ergens pijn hebt je je handen erop legt en het wordt dan ook in de volksmond handoplegging genoemd. Mama's doen dit ook vanzelfsprekend bij hun kind. Het is ons meer eigen dan we denken, we hoeven het alleen maar te herontdekken.

Reiki volgens Mikao Usui is een systeem om ons kanaal te versterken en te verruimen zodat er extra energie kan  doorstromen. Het activeert of bevordert het zelfgenezingsmechanisme en werkt voor fysieke, emotionele en mentale problemen. Het is een hele veilige methode zowel voor de gever als de ontvanger. De behandelaar dient enkel als kanaal om de energie te laten doorstromen en over te brengen via de handen. Hij geeft zijn eigen energie niet weg. Reiki stroomt altijd naar de plaats waar het lichaam het hardst nodig heeft en je kan nooit teveel ontvangen.

De chakra's komen in balans en Reiki helpt ook blokkades op te lossen zodat je terug een goede doorstroming krijgt. Je ervaart diepe innerlijke rust en harmonie en je krijgt meer levensenergie. Reiki stimuleert het bewustwordingsproces of de spirituele groei. Ontplooien als een bloem en dicht bij jezelf komen en je ware ik ervaren brengt rust en levensvreugde. Om een gezond en gelukkig mens te worden is enkel energie-overdracht niet voldoende en daarom heeft Mikao Usui 5 eenvoudige leef-principes aangereikt naar waar we dienen te leven voor een gezonde levensfilosofie. Deze worden indien nodig toegelicht door de behandelaar tijdens het gesprek dat plaatsvindt voor een Reiki-sessie.

Wens je jezelf te kunnen behandelen met deze levensenergie in een veilige methode dan kan je je laten inwijden en kan je er gebruik van maken zoveel je wil. Hoe meer je oefent en Reiki toepast hoe sterker en gezonder je wordt in lichaam en geest en vervolgens meer en meer Reiki wordt. Meer info over inwijdingen vind je door op onderstaande knop te drukken.

Seichem is ook kosmische energie en wordt net zoals Reiki overgedragen via de handen.

Seichem is verbonden met de energieën van de 4 elementen waarvan Reiki er één is.

     Reiki = element Aarde

Sakara = element Vuur

Sophi-El = element Water

Angelic-Light = element Lucht/Licht

 

Wanneer je met Seichem werkt brengt het  balans tussen de 4 elementen in je lichaam. Je hoeft je niet af te stemmen op één energie maar op Seichem.  De intelligentie van het lichaam van de ontvanger weet welke energie waar nodig is en de behandelaar laat gewoon stromen. Hij kan wel waarnemen welke energie er stroomt omdat ze anders aanvoelen. Yin/Yang wordt eveneens in balans gebracht want er zijn namelijk 2 vrouwelijke en 2 mannelijke energieën.

Reiki en Sophi-El zijn Yin (vrouwelijk)

Sakara en Angelic-Light zijn Yang (mannelijk)

 

De kenmerken van de 4 elementen:

Reiki werkt hoofdzakelijk op het fysieke maar ook op emotioneel en mentaal niveau. Reiki is een kosmische energie die alle andere energievormen aardt en de basischakra helpt te openen.

Sakara brandt blokkades en weerstanden weg in fysiek, emotioneel, mentaal en andere fijnstoffelijke lichamen in de aura en transformeert ze in positieve energie. De vuurenergie omvat de fysiek en energetische lichamen met een beschermende cocon van regenboogkleuren die gekoppeld zijn aan de aura en aan de overeenstemmende kleuren van de chakra's. 

Sophi-El heeft een zeer reinigend effect en werkt in het emotioneel lichaam waar veel onverwerkte emoties zitten. De waterenergie dringt diep door tot de kern van de blokkades om ze te verwerken en een plaats te geven. Het opent het hart om meer liefde te ontvangen en te geven en meer mededogen te voelen.

Angelic-Light werkt op mentaal en spiritueel vlak en stimuleert sterk de capaciteit van de keelchakra en het derde oog. Het ondersteunt de innerlijke communicatie tussen denken en voelen en het bewust worden van de kracht van het gesproken woord en van de verbinding met je ziel of hogere zelf, gidsen en Engelen, de Heilige Geest. Angelic-Light maakt de werking van andere energieën krachtiger en tilt die naar een hoger niveau.

Wens je jezelf te kunnen behandelen met deze geweldige energieën, klik dan op bovenstaande knop "INWIJDINGEN".